П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Батьки – ви приклад для наслідування» – митрополит Епіфаній привітав із Днем батьків

    «Батьки! Ви – приклад для наслідування. Від вас зростають покоління, від вас вони вчаться. І шлях, що ви вкажете їм, може привести їх до Царства Божого або ж спричинити до гріха».

    З такими словами звернувся Предстоятель Православної Церкви України з нагоди Дня батьків.

    Він зазначив, що людина не приходить у світ сама, а від народження її наставниками й провідниками на землі стають батьки, з якими вона починає пізнавати життя та Бога, навчається добра й мудрості.

    «І батьки, й діти несуть взаємну відповідальність одне перед одним. А разом вони несуть відповідальність перед Господом», – сказав митрополит.

    Митрополит Епіфаній, також звернувся до дітей, і попросив їх шанувати своїх батьків, бо ж «Хто шанує батька, той очиститься від гріхів, і хто поважає матір свою – як той, хто знаходить скарб» (Сир. 3: 3-4). «Навчившись шанувати власних батьків, ви навчитеся шанувати інших людей, шанувати самих себе та – передусім – Бога».

    «Виховуйте дітей у любові та будьте вірними своїм батьківським зобов’язанням. Зрощуйте в родині взаємодовіру та взаємопідтримку, бо ж ви – ота міцна твердиня земного світу, на яку в період бурі життєвої може обпертися ваша дитина. Бережіть настанови Божі в собі та будьте прикладом міцних духовних і моральних орієнтирів, аби не відштовхнути дітей від Господа своїми діями», – підсумував предстоятель Української Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне