П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ і УГКЦ благословили випускників Одеського військово-морського ліцею

    Останній дзвоник пролунав 29 травня на плацу Одеського військово-морського ліцею імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного. 78 ліцеїстів отримали нагрудні знаки та атестати про повну загальну середню освіту.

    Як повідомляє Думская, на офіційній церемонії, яка пройшла відповідно до військових традицій, було все: і вітальні промови, і сльози розставання, і хвилина мовчання в пам’ять про загиблих захисників України, і напуття капеланів ПЦУ і УГКЦ, і традиційний вальс у виконанні випускників.

    Капелан ПЦУ Василь Вирозуб окропив випускників освяченою водою і привітав їх із важливим досягненням у їх житті.

    Командувач Військово-морськими силами України контрадмірал Олексій Неїжпапа особисто вручив знаки про закінчення ліцею кращим випускникам, в тому числі Рафаїлу Сібагатову, ім’я якого внесено в почесну книгу ліцею.

    За словами контрадмірала Олексія Неїжпапи, ліцей, який після окупації Криму в повному складі передислокувався в Одесу, успішно виконує своє завдання і готує офіцерське поповнення для ВМСУ. Сімдесят відсотків випускників ліцею продовжують навчання в вищих навчальних закладах військового профілю.

    Це 11-й випуск в історії навчального закладу. Олексій Неіжпапа особливо відзначив, що в цьому році ліцей вперше випускає дівчат. Він переконаний, що вже незабаром в складі українського флоту з’явиться бойовий корабель, яким буде командувати жінка. Окремо командувач подякував батькам, які в нинішній складний час довірили виховання своїх дітей військово-морського ліцею.

    Найсвіжіше

    Популярне