Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Сьогодні миротворці всього світу відзначають професійне свято

    Щороку 29 травня Організація Об’єднаних Націй відзначає Міжнародний день миротворця. Україна приєдналась до святкування цієї дати з 2003 року.

    З нагоди професійного свята, сайт президента України публікує вітальну адресу Володимира Зеленського українським учасникам та ветеранам миротворчих операцій ООН.

    “Мир без перебільшення є найціннішим словом у сучасному світі. Ми пишаємося усіма, хто у складі військових контингентів, поліцейських сил та цивільного персоналу місій ООН захищає мир у різних регіонах планети. Низка операцій за участю українців стала справжніми історіями успіху”, – наголосив Володимир Зеленський.

    “Ми з вдячністю і невимовним сумом згадуємо та вшановуємо наших героїв, які загинули під блакитним прапором Організації Об’єднаних Націй. Українці добре знають, наскільки важливим є завдання щодо забезпечення сталого миру. Попри агресію Росії проти України та тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим і окремих районів Донецької та Луганської областей, ми залишаємося відданими діяльності з підтримання миру під егідою ООН. Наш внесок у справу утвердження міжнародної безпеки посилюватиметься й надалі”, – підкреслив президент України та побажав миротворцям міцного здоров’я, добробуту та успіхів у виконанні важливих завдань із забезпечення мирного існування та захисту життя людей.

    Раніше Міністерство оборони України оприлюднило інформацію, згідно з якою загальна кількість українських військовослужбовців, які брали участь у миротворчих операціях, станом на 2020 рік складає понад 45 тисяч. Протягом всього часу, миротворчі операції лишаються одним з вагомих елементів підтримки високого рейтингу українських військових.

    З перших днів російської агресії на Донбасі більшість українських миротворців стали учасниками антитерористичної операції, а згодом – операції Об’єднаних сил.

    Найсвіжіше

    Популярне