Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Ігумени афонських монастирів запросили предстоятеля ПЦУ на Афон для спільної молитви (Відео)

    Ігумени афонських монастирів Пантократор і Ксенофонт привітали предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого митрополита Епіфанія з днем ангела та запросили на Святу Гору Афон для спільної молитви.

    Відповідні відео зі словами запрошення опублікував речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) на своїй сторінці в Фейсбуці.

    «Ваше Блаженство, бажаємо Вам многих благословенних літ.
    Нехай Пресвята Богородиця дає Вам сили та просвітлення вести святу Церкву Києва, яку довірив Вам Христос. Ми дізнаємося про Ваші досягнення, досягнення вашої Церкви та дуже радіємо. Тут, на Афоні ми Вас дуже любимо, завжди згадуємо та молимося за Вас. Ми Вас чекаємо, приїжджайте зустрінемось особисто, щоб співслужити та радіти разом. Многії літа!», – сказав архімандрит афонського монастиря Пантократор Гавриїл.

    Ігумен іншого афонського монастиря Ксенофонт архімандрит Олексій теж запросив предстоятеля Православної Церкви України на святу гору Афон.

    «Ласкаво просимо в наш монастир. Ми дуже раді що вас приймаємо. Ви є Церква яка має велику історію, хоча тільки зараз здобули автокефалію. Це дар Божий що й Україна стала канонічною Церквою. Ми раді що були присутніми на інтронізації Блаженнішого і взяли участь у Божественній Літургії. Ми молимося постійно щоб прийшов мир в Церкві України, щоб панувала любов та щоб існував справжній православний дух, який має характеризувати всіх нас», – сказав ігумен Олексій.

    Він додав, що в день тезоіменитства митрополита Епіфанія вони «особливо моляться за його здоров’я, довголіття, щоб у нього був Святий Дух, який буде керувати Церквою Божественним світлом».

    «Многії літа Ваше Блаженство з Божою допомогою, з надією, і благодаттю Святого Духа, сходження якого скоро будемо святкувати в день П’ятидесятниці. Будьте сильним. Просим вашого благословіння. Многії літа!», – підсумував ігумен монастиря Ксенофонт.

    Найсвіжіше

    Популярне