П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній освятив пам’ятник відомому протоєрею ПЦУ Валерію Семанцо

    В п’ятницю Світлого тижня, 7 травня 2021 року, митрополит Київський і всієї України Епіфаній з нагоди свята на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» звершив Божественну літургію в храмі на честь цієї ікони у столичному житловому масиві Південна Борщагівка.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю Української Церкви співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Лаврентій, настоятель храму протоєрей Роман Музика та запрошене духовенство. На богослужінні також був присутній голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Павловський.

    Окрім того, Його Блаженство закликав усіх звершувати справи добра і милосердя та молитися за спокій душі попереднього настоятеля протоієрея Валерія Семанцо.

    Згодом відбувся урочистий хресний хід, після якого предстоятель ПЦУ освятив пам‘ятну барельєфну дошку на честь приснопам‘ятного протоєрея Валерія Семанцо, який трудився тут з 1996 року і фактично відновив храмовий комплекс з руїн.

    Також предстоятель Православної Церкви України звернувся до присутніх з першосвятительським словом проповіді. Митрополит Епіфаній розповів про історію свята Ікони “Живоносне джерело” та наголосив на важливому значенні Воскресіння Христового.

    «Воскреслий Спаситель дає усім нам надію на наше майбутнє воскресіння. Господь дав кожному можливість звільнитися від гріха. Він посилає сили побороти спокуси й випробування, коли ми маємо тверду і непохитну віру й коли ми ревні у виконанні Його заповідей», – сказав митрополит Епіфаній.

    «Черпаймо у Церковній огорожі цю невидиму силу – благодать Божу. Адже вона є живою водою, яка з живоносного джерела напуває людську душу, зцілює і надихає її», – додав предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне