Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    «В окопах невіруючих немає», – капелан нацгвардії поділився думками з передової

    У Збройних Силах України особливо важливу роль у війні з Росією почали відігравати військові капелани. Бійці на передовій щоденно ризикують життям, тому духовні потреби стають теж першочерговими.

    Про це розповів капелан ПЦУ Сергій Лівончук, передає Галінфо.

    «Капелан завжди повинен бути поруч, вміти вислухати та допомогти військовослужбовцям та їхнім сім’ям, супроводжувати їх у духовному зростанні. На мою думку головним завданням капеланів є гармонізація стосунків між командирами та особовим складом. Коли ти живеш з військовослужбовцями, вникаєш у їх побут та проблеми, тоді ти завойовуєш авторитет. Щоб у вільний від служби час воїн знав, що капелан завжди знайде для нього час», – говорить військовий капелан Нацгвардії отець Сергій Лівончук.

    Священницький стаж отця Сергія – 17 років. За його спостереженнями, військо, а тим більше війна, дуже сильно впливає на світогляд людини.

    «Згадую Луганськ, коли з протилежного берега річки Сіверський Донець по кілька раз в день відбувалися обстріли. Це було морально важко, а з моєї сторони важливо було повернути віру бійцям, показати, що рано чи пізно це скінчиться: і бойове чергування, і війна. В кінці тунелю є світло – це Господь Бог, який любить його і не покине», – розповідає священик.

    Важливо розуміти, що ми на своїй землі, у нас немає іншої Батьківщини. У нашій країні має бути мир, і ми покликані для того, щоб цей мир встановити.

    Найсвіжіше

    Популярне