Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Софії Київській відбулось святкове богослужіння на честь святого князя Ярослава Мудрого

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію у день вшанування пам’яті святого благовірного князя Ярослава Мудрого та з нагоди престольного свята трапезного храму Софії Київської (Малої, Теплої Софії).

    Саме на честь святого Ярослава Мудрого у 2016 році відбулося освячення престолу і храму Малої Софії – колишнього трапезного храму Софійського митрополичого монастиря.

    Митрополиту Київському і всієї України співслужили архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, настоятель Малої Софії протоєрей Петро Ландвитович, клірики храму та запрошене духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Вітаючи громаду з храмовим святом, предстоятель ПЦУ зазначив: «Вже п’ятий рік поспіль ми збираємося у цьому знаковому місці, вшановуючи пам’ять святого благовірного князя Ярослава Мудрого. Поринаючи думками в час понад тисячу років, згадуємо ті події, які лягли в основу нашої державності. Говоримо про те, що ми не йдемо в Європу, а ми були в ній вже більш ніж тисячу років тому. Ми повинні знати і розуміти сторінки своєї історії – інколи трагічної, інколи славної – але це наша з вами національна пам’ять, яку ми відроджуємо».

    Блаженнійший владика додав, що роль святого благовірного князя Ярослава Мудрого є особливо визначальною у становленні нашої Церкви і держави. «Ми радіємо нашим з вами спільним успіхам. Адже те, про що мріяли, – здобули. Ми покликані утверджувати і робити все заради того, щоби в Україні всі православні об’єдналися навколо Київського престолу та єдиними устами славили нашого Бога-Творця. І ваша громада є для цього добрим прикладом. Сьогодні будемо підносити наші спільні молитви до святого благовірного князя Ярослава Мудрого, щоби він і нам дав мудрість праведно йти до благої мети шляхом правди, обирати шлях справедливості, який приведе кожного з нас до спасіння», – зазначив Митрополит Епіфаній.

    Предстоятель Української Церкви закликав наслідувати приклад святого князя – жити за законом Божим, утверджувати християнські цінності та діяти на благо рідного народу. Від імені громади настоятель Малої Софії протоієрей Петро Ландвитович висловив вдячність Предстоятелю за візит та духовну опіку.

    Найсвіжіше

    Популярне