Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Неоціненний вклад у процес євроінтеграції України” – українці вітають Далю Грібаускайте з ювілеєм

    1 березня свій 65 день народження відзначає дев’ятий президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте, чия міжнародна діяльність мала колосальний вплив на розвиток України та сприяла підтримці нашої держави у протистоянні російській агресії.

    Колишня глава Литви внесла неоціненний вклад у питаннях підтримки євроатлантичної інтеграції країн-партнерів по Східній Європі, пише “Lenta.ua”. А від імені українського народу, привітання з ювілеєм висловив президент України Володимир Зеленський.

    “За вашої підтримки наша країна витримала великі випробування. Ваша діяльність – це приклад уміння відстоювати національні інтереси і підтримувати партнерів. З днем народження!”, – написав Зеленський в Twitter в понеділок вранці, 1 березня.

    Нагадаємо, Даля Грибаускайте – литовська політична діячка, президент Литви 2009-2019 років. Вона стала першою жінкою-президентом Литви і першою переобрана на другий термін поспіль на найвищу державну посаду.

    12 січня 2015 року Вища Академічна Рада України проголосила президента Литви Далю Грибаускайте людиною року за послідовне і непохитне відстоювання інтересів України на найвищому міжнародному рівні, демонстрацію рішучої позиції підтримки у відношенні до України.

    Вона регулярно заявляла, що Захід має підтримати Україну зброєю, оскільки Росія веде проти неї відкриту війну.

    За визначний особистий внесок у зміцнення українсько-литовських міждержавних відносин, відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності України, 6 грудня 2018 року Даля Грібаускайте була нагороджена Орденом Свободи.

    Найсвіжіше

    Популярне