Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Німецькі єпископи РКЦ пропонують запровадити священство для жінок

    Німецькі єпископи Римо-Католицької церкви пропонують реформувати Католицизм, шляхом запровадження жіночого священства та більшої демократії.

    Як повідомляє католицький портал credo.pro з посиланням на Stacja7, до Ватикану надійшли перші пропозиції реформи в Церкві, зібрані німецькими єпископами. Серед запропонованих змін — більша демократичність при ухваленні рішень, а також священство для жінок.

    До таких пропозицій дійшли внаслідок Синоду розпочатого в Німеччині минулого року. Метою синоду, було оновити Католицьку Церкву та наблизити її людей, збільшити їхню участь у виборі духовенства. Синод відбувається за участі представників різних католицьких середовищ.

    До Ватикану вже надійшли перші пропозиції реформ, що увійшли до робочого тексту синоду. Найважливішою зміною є більша демократичність у процесі вироблення рішень. На дієцезіяльному рівні комітети, що складаються з католицьких мирян, повинні мати право вето щодо рішень єпископа РКЦ.

    Миряни мають певним чином контролювати своїх душпастирів. Якщо рішення комітету буде відхилене настоятелем чи єпископом, то комітет може заветувати таке рішення відповідною більшістю голосів. У документі також міститься пропозиція, щоб мирянські комітети обирали єпископів та настоятелів. Однак найбільше дискусій викликала справа висвячення жінок. Робоча група синоду схвалює жіноче священство.

    У виданні РКЦ нагадали, що 1994 року папа Йоан Павло ІІ в Апостольському листі «Ordinatio Sacerdotalis» написав: «Заявляю, що Церква не має жодної влади вділяти священницькі свячення жінкам, і що це рішення має бути всіма вірними Церкви визнане остаточним».

    Найсвіжіше

    Популярне