П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Нацслужбі здоров’я розповіли як безпечно відсвяткувати Різдво

    Замість відвідин храму – перегляд онлайн-трансляції. Вітання – через відеозв’язок. Такі поради містяться в рекомендаціях Національної служби здоров’я України щодо святкування Різдва.

    – Якщо ви дотримувались різдвяного посту, подбайте про те, щоб вийти з нього з мінімальним стресом для організму. Запитайте поради у свого сімейного лікаря щодо правильного харчування після дотримання посту. Особливо, якщо маєте певні проблеми з травленням;

    – Якщо ви звикли відвідувати службу в церкві, зробіть цього року виключення з правил. Замініть відвідини на перегляд онлайн-трансляції. Докладіть зусиль, щоб переконати своїх рідних старшого віку вчинити так само. Допоможіть їм знайти та налаштувати перегляд різдвяної трансляції.

    Загалом порада віддавати перевагу онлайн-участі стосується будь-чого, а не тільки служби церкві. Мова і про колядування, перегляд кіно, концерт, шопінг, зустрічі з друзями та рідними, які мешкають окремо. Залишатися вдома – найкращий спосіб захистити себе та інших.

    Найбезпечніший спосіб святкування Різдва – вдома, у колі людей, з якими ви разом мешкаєте в одній квартирі чи будинку. Радимо не запрошувати гостей, які мешкають в інших місцях чи містах. Особливо – найстарших рідних. Але підключіть бабусю з дідусем через відеозв’язок. І вони святкуватимуть поруч, хоч і залишатимуться на безпечній відстані.

    Якщо все-таки вирішили запросити або відвідати гостей на Різдво, пам’ятайте про наступні засоби безпеки:
    – варто максимально обмежити кількість гостей;
    – віддавайте перевагу прогулянці на свіжому повітрі, ніж святкуванню у закритому приміщенні. Але зважайте на погодні умови, тримайте безпечну дистанцію та оминайте місця скупчення людей;
    – збираючись у закритому приміщенні, пам’ятайте про провітрювання, етикет кашляння або чхання, окремий посуд для кожного та дистанцію навіть за столом.

    Пам’ятайте, що чим ближче ви знаходитесь до інших людей, які можуть бути заражені, тим більший ризик захворіти. Так само щодо часу. Проводячи більше часу з людьми, які можуть бути інфікованими, збільшується ризик зараження.

    Радісний переддень Різдва надихає всіх бути добрими та уважними до інших. Для цього не потрібно робити подвигів. Просто подбайте про тих, хто поруч та про тих, хто перебуває у групі ризику. Святкуйте, турбуючись про безпеку інших.

    Найсвіжіше

    Популярне