Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ із волонтерами відвідав Троїцьке на Луганщині

    З благословення архієпископа Вінницького і Тульчинського Михаїла, капелан Ростислав Процанін вирушив на схід України. Для дітей Луганщини та наших захисників жителями парафіянами ПЦУ були приготовлені харчі, засоби гігієни, матраци, подушки, ковдри, газові балони, газову плиту, запчастини до техніки, дитячий одяг, маскувальні сітки тощо.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    У населеному пункті Троїцьке Попаснянського району Луганської області священник зустрівся із дітьми дошкільного навчального закладу та місцевої школи. На подвір’ї школи було відслужено заупокійну літію та окроплено освяченою водою пам’ятник загиблому воїну Тарасу Матвіїву з Львівщини, який загинув цього року, захищаючи український народ.

    Згодом у приміщенні школи відбулось свято Миколая. Отець Ростислав розповів малечі про святителя і подарував їм дитячі молитовники з іконками. На заході були присутні керівник військово-цивільної адміністрації н.п. Троїцьке Никита Шевченко, представники ГО «Ветерани АТО Луганщини», ГО «Міст 3.10» та військовослужбовці 59 бригади ім. Якова Гандзюка.

    Під час святкування діти співали пісні до святого Миколая і подякували капелану за приїзд та подарунки, котрі передали підприємці Бершадщини.

    Окрім того, священник провів зустріч з особовим складом батальйону та вручив захисникам України Благословенні грамоти. Під час подорожі священника супроводжували волонтери, тож було відвідано й військові частини на Донеччині та Луганщині.

    Найсвіжіше

    Популярне