Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ просить уряд надати священнослужителям пріоритет у вакцинації

    Православна церква України звернулася до уряду з пропозицією внести священнослужителів до групи ризику та надати пріоритет під час вакцинації. Про це написав на своїй фейсбук-сторінці митрополит Епіфаній.

    “Практично щодня впродовж року ми стикаємося з наслідками пандемії у багатьох сферах нашого життя. На щастя, вакцину для боротьби із розповсюдженням цієї хвороби уже віднайдено. Ми як Церква завжди наголошували на важливості піклування не лише про духовне, але й про тілесне здоров’я. Щеплення сертифікованими препаратами є одним із дієвих способів, аби захистити життя людей. До того ж, усі ми живемо у суспільстві, безпека і здоров’я якого значною мірою залежать від ухвалених кожною особою рішень. Тож, дбаючи про безпеку вірних, наша Церква звернулася до уряду з пропозицією внести священнослужителів до групи ризику, коли вакцина від COVID-19 буде в Україні, бо вони постійно перебувають у спілкуванні з людьми”.

    Нагадаємо, в Україні влада вже визначила, хто саме першим отримає щеплення від коронавірусу – це ті категорії населення, які найбільше контактують з людьми або входять до групи ризику. До пріоритетних груп, які отримають вакцину від коронавірусу першими, належать медпрацівники, військовослужбовці та правоохоронці – незалежно від того, чи це Збройні сили України, чи поліція, чи Держприкордонслужба, чи Нацгвардія, – а також працівники освітньої сфери, люди старші 65 років.

    Найсвіжіше

    Популярне