Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Незалежність, Сербська церква, НАТО та ЄС: Новий уряд Чорногорії розповів про пріоритети

    Чорногорія не стане другою сербською державою, Чорногорія є незалежною, і так і буде і надалі.
    Про це заявив новообраний прем’єр-міністр країни Здравко Кривокапич, передає «Балканський оглядач».
    Він наголосив, що у нового уряду є лише одне зобов’язання — не розчаровувати громадян. Кривокапич повідомив, що вже підготовлені зміни до Закону про свободу віросповідання, і він сподівається, що це буде перший конкретний крок уряду під його керівництвом.
    Міністр закордонних справ країни Джордже Радулович написав у Twitter, що уряд буде підтримувати добрі відносини із сусідніми державами, що Чорногорія стане надійним союзником НАТО, і що буде проведена сумлінна робота щодо наближення країни до ЄС.
    Раніше очільник ради руху неурядових організацій «Ігманська ініціатива» в Чорногорії Бранко Луковац заявив, що втручання Сербської православної церкви у внутрішню політику держави суперечить Конституції. У свою чергу президент Чорногорії Міло Джуканович називав Сербську православну церкву «знаряддям російських інтересів і сербського націоналізму на Балканах».
    Парламентські вибори 30 серпня радикально змінили церковно-політичний ландшафт Чорногорії. Беззмінний президент цієї балканської країни Міло Джуканович, який ініціював закон про свободу віросповідання, визнав, що в новому парламенті у нього вже не буде більшості. Та більшість політиків коаліції-переможиці сходяться в одному: Закон повністю скасовувати не можна. Інакше з’явиться правовий вакуум, що торкнеться всіх релігійних організацій.

    Найсвіжіше

    Популярне