Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній пояснив навіщо дотримуватись посту

    У день початку Різдвяного посту, у суботу 28 листопада митрополит Київський і всієї України Епіфаній пояснив навіщо дотримуватись посту.
    “Навіщо постувати? Для того, аби змінити своє життя на краще. Не було ще жодної людини, яка би, правильно розуміючи і дотримуючись посту у здоровому стриманні, молитві й добрих ділах, опісля визнала, що дарма витратила на це час. Піст – це не заборона заради заборони. Навпаки, це свобода, звільнення – від гріха, залежностей, пристрастей, недобрих звичок. Це гартування сили людини, вміння володіти собою, перемагати в собі зло”, – пояснив предстоятель Православної церкви України.
    Піст триватиме 40 днів до свята Різдва Христового.
    “Цьогорічний піст припадає на доволі складний час через поширення небезпечної хвороби, різноманітні соціальні й матеріальні випробування, а тому багато з нас виснажені психологічно, емоційно і фізично, мають страхи перед майбутнім, – зауважує Блаженніший. – Але не піддавайтеся страхам, адже вони теж є викликом для душі людини. Господь звертається до нас зі словами: “Нехай не тривожиться серце ваше; віруйте в Бога і в Мене віруйте” (Ін. 14: 1)”.
    Він побажав вірянам входити у піст зі спокоєм і любов’ю, з вірою і смиренням, не тримати образ на ближніх, зрікатися гніву, ухилятися від усього злого, стримуватись від неправди, наклепів і пересудів.
    “Бажаю всім пройти дорогою Різдвяного посту з користю для душі і тіла, в доброму здоров’ї і духовному настрої, щоби з чистим сумлінням і добром у серці радісно зустріти світле свято Різдва Христового!”, – підсумував митрополит Епіфаній

    Найсвіжіше

    Популярне