Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Археологи знайшли церкву, пов’язану з євангельським дивом зцілення жінки

    Науковці з університету Хайфи виявили церкву, яка може бути пов’язана з дивом зцілення Ісусом кровоточивої жінки.  На думку дослідників, церква перебувала в місті Баніас, яке було перейменоване в Фессалію Філіппову ще за життя Христа. Чудо зцілення жінки, яка мала кровотечу, описується в Євангеліях від Матвія, Марка і Луки.
    Про це повідомляє Релігійна правда з посиланням на Коментарі.
    Вважається, що жінка страждала від кровотечі 12 років, вона перебувала під наглядом багатьох лікарів, але це не допомагало. Вона вирішила звернутися до Ісуса і зцілилася, лише торкнувшись його плаща. Візантійський історик Євсевій писав, що після того, як це сталося, жінка спорудила статую в пам’ять про диво в церкві в Кесарії Філіпповій, яка перебувала на Голанських висотах між Сирією і Ліваном. Стародавні джерела стверджують, що статую пізніше розбили, але церква довгий час продовжувала стояти.
    Тепер вчені виявили стародавню церкву під римським шляхом. Вчені вважають, що саме ця церква може бути пов’язана з євангельським дивом. Поруч є ще одна церква, але провідний археолог Аді Ерліх вважає, що нова знахідка більше відповідає описам будівлі.

    Найсвіжіше

    Популярне