П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «На жаль, ми отримали відмову» – РПЦвУ не пустили служити молебень на території Софії Київської

    Митрополит Російської православної церкви в Україні Антоній (Паканич) розповів журналістам, як вони хотіли відслужити молебень у Софії Київській, але «на жаль отримали відмову».
    «Ми звернулися до Міністерства культури, щоби нам дозволили завтра відслужити чи молебень, чи провести якесь богослужіння. На жаль ми отримали відмову. Було аргументовано, тим, що відбувається пандемія, але я думаю, ми б витримали тих всіх параметрів, які пред’являються, щодо сучасного стану і що говорить Міністерство охорони здоров’я», – сказав Антоній (Паканич).
    «На жаль, влада змінилася, але відношення до Української православної церкви (Московського патріархату, – ред.) не змінилося», – додав він.
    Паканич, сказав, що церква має бути «нищою (бідною, – ред.) і гонимою» і тоді вона буде зростати. Щоправда РПЦвУ важко назвати бідною, адже із монастирів РПЦвУ давно зробила православні «супермаркети».
    За його словами РПЦвУ – це церква українського народу і коли в них «забирають храми» то вони не «воюють». Водночас треба поправити Паканича і нагадати, що лише на одній Вінничині є близько пів сотні судових позовів від РПЦвУ, про скасування реєстрації релігійних громад, які вирішили перейти в ПЦУ. а в селі Успенка, навіть після судового рішення про передачу ключів і майна громаді ПЦУ, тітушки із московської церкви не пускають до храму.

    Найсвіжіше

    Популярне