Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У храмах окупованих Керчі та Феодосії вирішили проводити служби на вулиці

    У храмах і монастирях тимчасово окупованих Керчі та Феодосії вирішили проводити служби на вулиці з дотриманням санітарних норм щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції.
    Про це йдеться на сайті Феодосійської єпархії так званої «Української православної церкви Московського патріархату», передає Крим.Реалії.
    Згідно з правилами, служби проходитимуть у дворі церкви, а віряни повинні дотримуватися соціальної дистанції й одягати маски.
    «Хрест після богослужінь покладати на голову, а не прикладатися до нього. Для максимального скорочення близьких контактів священник здійснює загальну сповідь по Великопосному чину і читає дозвільну молитву. Помазуванням миром і єлеєм здійснювати одноразовими ватяними паличками», – йдеться в повідомленні.
    У тимчасово окупованому Криму за минулу добу виявили 255 хворих на коронавірус. Загальна кількість заражених за час пандемії, за даними місцевої влади, становить 8249 осіб, видужали – 4434, помер 121 пацієнт.
    Дані російської окупаційної влади Криму про захворюваність на коронавірус не підтверджені міжнародними організаціями та іншими незалежними джерелами. Правозахисники стверджують, що ця статистика суттєво занижена, оскільки не відображає багатьох важливих факторів, включаючи інфікування в лавах російських військових і спецслужб.

    Найсвіжіше

    Популярне