П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ: Ми просимо владу захистити вибір наших вірян які перейшли до ПЦУ

    Православна церква України просить владу захистити вибір вірян тих парафій, що вирішили перейти в ПЦУ.

    «Ми не просимо владу допомагати нам. Ми просимо її захистити вибір тих вірян, які вирішили перейти до Православної церкви України», — наголосив митрополит Київський та всієї України Епіфаній під час пресконференції в CBN.

    За його словами, після отримання Томосу до ПЦУ перейшли кількасот парафій. Втім, після обрання нової влади цей процес загальмував. Відчувши можливість реваншу, до цього долучилися представники російської церкви в Україні. На жаль, цьому також сприяють окремі посадовці.

    Наразі до ПЦУ входять близько 600 парафій у всій Україні. По кільком тривають судові тяжби — священники РПЦ використовують усі можливості, аби загальмувати цей процес. Зокрема, є багато прикладів, коли церковники реєстрували парафіянами лише кількох жителів того чи іншого населеного пункту. До їх числа входить переважно сам священник, члени його родини, близькі та куми. Завдяки цьому інші віряни фактично залишаються позбавленими права голосу. Цьому багато в чому сприяють корумповані суди.

    Втім, блаженніший митрополит Київський і всієї Русі Епіфаній переконаний, що вже незабаром процес переходу парафій до ПЦУ знову зрушить з місця.

    Найсвіжіше

    Популярне