Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    30 липня весь світ нагадує Росії: Крим – це Україна. Флешмоб #CrimeaIsUkraine

    Міністерство закордонних справ України закликає 30 липня 2020 підтримати інформаційний флешмоб «Крим – це Україна» / #CrimeaIsUkraine, який ініціював відомий OSINT-розслідувач з Великої Британії Алекс Кінґ, який веде свою сторінку у Twitter під нікнеймом Glasnost Gone.
    Про це повідомив Inform Napalm.


    Посол України в Австрії Олександр Щерба закликав на своїй офіційній сторінці у Twitter долучитись до цього флешмобу і нагадати цивілізованому світу, що Крим – це Україна.


    Речниця МЗС України Катерина Зеленко також закликала підтримати цю кампанію:
    «Ми закликаємо вас підтримати чудову ініціативу, щоб висвітлити 6-й рік російської окупації Криму і висловитися про це, використовуючи хештег #CrimeaIsUkraine 30 липня. Не мовчіть про речі, які мають значення!».
    Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm також долучається до цієї ініціативи та закликає читачів у своїх постах та твітах активно використовувати матеріали OSINT-досліджень, які стосуються теми окупації Криму. Ці матеріали перекладені волонтерами на десятки мов світу та містять унікальні дані з ідентифікацією підрозділів Російської Федерації. Загалом волонтери InformNapalm зібрали докази участі 32 військових підрозділів ЗС РФ у операції захоплення Криму, а також створили масштабну інтерактивну базу даних з доказами російської агресії проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне