П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В Ізмаїлі планують відкрити храм ПЦУ

    Майже місяць тому в Ізмаїльському прикордонному загоні призначили капеланом 67-річного отця Геннадія, який прибув з Чорноморська.
    Священнослужитель розповів кореспонденту сайту Бессарабія.ua, що для проведення служби йому пообіцяли виділити приміщення в центрі міста. Але будівля виявилась аварійною: протікає дах, подекуди на стінах тріщини. Тому наразі там неможливо проводити богослужіння.

    Фото: Бессарабія.ua

    12 липня, в день святих апостолів Петра і Павла, отець Геннадій познайомився з ізмаїльцями, які виявили бажання стати парафіянами ПЦУ. На зустріч зі священнослужителем прийшли 33 людини.
    Багато жителів міста хочуть відвідувати українську церкву. В Ізмаїлі вже були спроби відкрити церкву ПЦУ. Три роки тому міськрада навіть виділила земельну ділянку під будівництво в самому кінці вулиці Чехова, практично в полі. Люди відмовилися, тому що храм повинен бути ближче до центру, аби з будь-якого кінця міста можна було доїхати до єдиної церкви ПЦУ в Ізмаїлі.
    Були й інші варіанти розміщення храму, але всюди відмовляли. Крім того, не було священнослужителя. Прихильники створення церкви ПЦУ журяться, що в храмах Сарати, Татарбунарів, Білгорода-Дністровського вже кілька років поспіль проходять служби, а в Ізмаїлі досі немає приходу ПЦУ.
    Бессарабія.ua нагадує, що в лютому 2019 року релігійна громада найбільшого в Ізмаїлі Свято-Покровського кафедрального собору відмовилася приєднуватися до ПЦУ і залишилась у УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне