Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Верховній Раді ОПЗЖ очолила «Групу міжпарламентських зв'язків із Сербією»

    У Верховній Раді України створено Групу міжпарламентських зв’язків з Сербією. Очолив її народний депутат від партії «Опозиційна платформа – За життя» Олег Волошин. Про це сам політик повідомив в Фейсбуці, передає Балканський оглядач.
    «Сьогодні після майже десятимісячної боротьби, переговорів з конструктивними депутатами з монобольшінства і членами комітету із зовнішньої політики вдалося, нарешті, зареєструвати Групу міжпарламентських зв’язків з Сербією», – написав він.
    На думку Волошина, наразі відносини Києва та Белграду є «непростими», і в цьому винні «не рядові серби з українцями, а колишня влада», яка «всюди шукала замість інтересів своєї країни будь-які можливості нашкодити Росії». «Тепер будемо на парламентському рівні намагатися це виправляти разом з колегами з моєї фракції і фракції «Слуга народу», – зазначив депутат.
    «Сербія – країна потенційно дуже перспективна, з якої нас багато що об’єднує: від економічних зв’язків до поваги до традиційних християнських цінностей», – підкреслив Волошин, додавши, що оскільки він «був головним ініціатором формування цієї групи, то рішенням колег був обраний її головою». «Тепер при першій же можливості зробимо поїздку в Белград. Дружбу між Україною і Сербією бути», – наголосив представник ОПЗЖ.
    Нагадаємо, Сербський президент був на військовому параді Росії в Москві. Сербський міністр назвав бандерівців одвічними ворогами сербів. Також після параду в Москві Сербія і Росія посилили тиск на Чорногорію. Чорногорія вирішила не церемонитися з сербськими поплічниками «русского міра» в рясах. У то же час президент Сербії Вучич забажав захищати сербів в Чорногорії.
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне