Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ помолився за упокій душі батька Петра Порошенка – Олексія Івановича

    Сьогодні Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Михайлівському Золотоверхому соборі столиці звершив чин похорону політичного діяча, Героя України, батька п’ятого Президента України Петра Порошенка – Олексія Івановича Порошенка.
    Про це повідомляє Пресслужба ПЦУ.
    Відспівування відбулось за участі братії монастиря та священнослужителів ПЦУ. Також за спокій новопреставленого Олексія Івановича молилися його рідні, близькі та друзі.
    Предстоятель ПЦУ звернувся до присутніх зі словом співчуття родині і друзям померлого.
    «Найперше прийміть щиросердечні співчуття від мене особисто та від усієї повноти Православної Церкви України. Ми сьогодні проводжаємо в останню дорогу велику людину, яка зробила багато корисних справ для розбудови нашої держави і Української Церкви. Ми проводжаємо великого патріота своєї Батьківщини і молимося, щоб Господь упокоїв його душу в місцях праведників. Адже молитва і наша пам’ять – це найкраще, що ми можемо дати спочилій людині», – сказав Митрополит Епіфаній.
    Поховають Олексія Порошенка на Звіринецькому кладовищі у Києві. Олексій Іванович Порошенко пішов з життя у 84 роки. Соратники Петра Порошенка припускали, що інсульт батька міг статись через кримінальне переслідування сина.
    У радянські часи Олексій Порошенко працював у сільському господарстві, а в незалежній Україні керував родинним бізнесом Порошенків, коли син пішов у політику.
    Раніше ми повідомляли, що у Державному бюро розслідувань підтвердили існування заяви пов’язаної із Петром Порошенком по факту розпалювання міжконфесійної ворожнечі. За словами ДБР, «СБУ почала розслідування за заявою вірян Київського патріархату». Релігієзнавець Ярослава Міщенко заявила що заявниками УПЦ КП виявились наркомани
    18 червня, п’ятий президент України Петро Порошенко біля Печерського райсуду Києва заявив, що йому інкримінують розпалювання міжрелігійної ворожнечі через отримання Томосу. Того ж дня Одеська Єпархія УПЦ КП заявила, що Порошенко «Порушив рівноправність громадян залежно від їх релігійних переконань».
    Також колишній народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін подав заяву у ДБР, у якій 18 разів згадує томос і хоче, щоб «Петя відсидів за Томос». ПЦУ відреагувала заявою.


     

    Найсвіжіше

    Популярне