Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Синод Елладської Церкви засудив дії проросійського митроплита Амвросія

    Синод Елладської Церкви визнав недійсним відлучення від Церкви прем’єр-міністра і членів уряду Греції митрополитом Калавритським Амвросієм (Ленісом).
    «Будь-яке рішення про визнання анафеми проти члена Православної Церкви Греції, яке не було винесено Священним Синодом його Ієрархії, не існує і є безсиле», –  повідомляє грецьке видання Kathimerini.gr.
    «Лише Священний Синод Ієрархії Грецької Церкви, тобто Пленарне засідання його митрополитів, має право накладати анафему на члена своєї Православної Церкви Греції», – йдеться у заяві.
    Нагадаємо, Митрополит Амвросій вранці 17 травня наклав “анафему” тобто відлучив від церкви міністра у справах освіти та релігій Ніки Керамеусі, прем’єр-міністра Греції Киріакоса Мицотакіса і заступника міністра цивільного захисту Нікоса Хардаліаса. Своє рішення митрополит Амвросій мотивував тим, що політики, на його думку богохульно висловились з приводу передачі коронавірусу через причастя.
    Деякі вірні, які були в храмі під час виголошення “анафеми”, покинули її, а в мережі інтернет охрестили такі дії митрополита “середньовіччям”.
    Критська церква 23 травня також не визнала анафему на прем’єр-міністра Греції Киріакоса Міцотакіса і назвала дії митрополита Амбросія, ганебними і такими, що підлягають осуду, повідомляє Panagiotisandriopoulos.blogspot.com.
    Пізніше стало відомо що митрополит Елладської Православної Церкви Амвросій не погодився із рішенням Священного Синоду Елладської Православної Церкви, повідомляє видання Vima Orthodoxias.
    Митрополит Амвросій (Леніс) негативно висловлювався про Православну Церкву України та Вселенського патріарха Варфоломія.
    Восени 2018 року Амвросію не сподобалась ідея надання Автокефалії Українській Церкві «Передбачається, що розкольницька Українська Церква повинна отримати визнання від Патріархату Вселенського!». 18 серпня 2019 він повідомив про свою відставку.
    На жаль серед українського православ’я є люди, які підтримують Амвросія, не розуміючи, що той грає в інтересах Росії, проти України. Так один із священиків ПЦУ Миколай Гойпанич розмістив на своїй сторінці скопійовану публікацію проросійського видання СПЖ, де тиражуються заяви Амвросія.
     

    Найсвіжіше

    Популярне