Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Не дотримувались карантину на Великдень: У монастирі РПЦвУ на Хмельниччині спалах COVID-19

    На Хмельниччині виявили COVID-19 у 11 ченців Городищенського чоловічого монастиря РПЦвУ.
    Про це розповів на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції голова Хмельницької обласної держадміністрації Дмитро Габінет, повідомляє Укрінформ.
    «Остання інформація, яка надійшла перед самим брифінгом, – у Хмельницькій області додалося ще 17 осіб, у яких виявили COVID-19. Тобто це вже не 235 осіб, як повідомлялося зранку, а 252. Хочу наголосити, що з-поміж цих 17 осіб 11 – монахи монастиря в Городищах Шепетівського району, по три особи – з міста Кам’янця-Подільського і Кам’янець-Подільського району. Всі ці особи є в стані, який дозволяє їм лікуватися амбулаторно», – поінформував Габінет.
    Збільшення випадків захворювань в області голова ОДА пов’язує з недотриманням карантинних вимог під час Великодніх свят і поминальних днів – відтоді спливло два тижні, що відповідає інкубаційному періоду COVID-19, зазначає Габінет.
    Станом на ранок 15 травня в Україні 17 330 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 476 летальних, 4473 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 483 нові випадки.

    Найсвіжіше

    Популярне