Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    В російській Пензі пройшла антиклерикальна акція, учасники якої вимагали прибрати зображення Ісуса Христа з прапора області

    3 лютого 2022 року група молодих осіб, які називають себе пензенськими комсомольцями, провели акцію під назвою “Антиклерикалізм-2022”. Серед вимог, що висували мітингарі, була пропозиція прибрати зображення Христа з прапора Пензенської області, оскільки Росія – світська держава.

    Як інформує “ИАЦ-Сова”, у місті Пенза декілька чоловік пікетували поблизу православного і католицького храму, та біля синагоги, в руках активісти тримали плакати з написами: “Менше храмів – більше шкіл”, “Росія – світська держава”, “Юдаїзм – ворог арабского народу”. Окрім цього, серед вимог звучали заклики вилучити зі шкільної програми уроки про православ’я та іслам, а також прибрати згадку про Бога з тексту Конституції Росії.

    Учасники акції наголошували, що священник, мулла і рабин не повинні відволікати молодь від “класової боротьби”, проповідуючи мир між нагодованими та голодними.

    Принагідно нагадаємо, мешканці Республіки Хакасія (регіон РФ) вимагають від влади прибрати триметровий пам’ятник Ісусу Христу, який було встановлено на сакральній землі пращурів, де проводять обряди люди, які сповідують язичницькі віровчення.

    Найсвіжіше

    Популярне