Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент США Байден мав приватну аудієнцію у Папи Франциска у Ватикані

    Президент США Джо Байден у п’ятницю, 29 жовтня, здійснив приватний візит до Папи Римського Франциска у Ватикані. Він став довгоочікуваною закритою зустріччю між понтифіком та другим в історії США президентом-католиком.

    Очікувалося, що Папа та глава Білого дому обговорять пандемію COVID-19, подолання кліматичної кризи та турботу про бідних. На зустрічі також були присутні перша пані, держсекретар Ентоні Блінкен, радник з національної безпеки Джейк Салліван та інші, повідомляє The Hill.

    Ватикан надав відредаговані кадри, як Папа та Байден вітаються один з одним, але прямої трансляції зустрічі не було після того, як Ватикан раптово скасував її напередодні.

    У пресслужбі Ватикану не надали пояснень, чому трансляцію було скасовано.

    Зустріч президента і Папи відбулася у той час, коли католицькі єпископи США обговорюють, чи слід відмовити Байдену в причасті через його позицію щодо абортів. Байден зустрічався з Папою тричі раніше, і це вже їх четверта зустріч.

    Після візиту до Ватикану Байден провів двосторонню зустріч з президентом Італії Серджіо Маттарелою, а потім – двосторонню зустріч з прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі. Пізніше цього дня Байден зустрівся з президентом Франції Еммануелем Мароном.

    У суботу та неділю президент США візьме участь у саміті G20 у Римі. У суботу він зустрінеться з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і знову з Макроном.

    Найсвіжіше

    Популярне