Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ Михаїл нагородив медпрацівників Гайсинщини медаллю «За жертовність і любов до України»

    Єрарх Православної Церкви України архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл  відвідав місто Гайсин, що на Вінниччині, де взяв участь в заходах з відзначення медпрацівників Гайсинщини, присвячених Дню медичного працівника.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Перед урочистою частиною владика провів зустріч з головою Гайсинської РДА Людмилою Головашич та головою Гайсинської райради Віталієм Савчуком. Під час розмови сторони зокрема торкалися питання співпраці Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ з районною владою. Наприкінці спілкування владика подарував керівникам примірники видань ПЦУ. У зустрічі також взяла участь депутат Вінницької міської ради Олена Верлан-Кульшенко.

    Під час урочистостей, що відбувались в районному будинку культури, зі словами вітань і подяки до медпрацівників звернулись керівники району та лікар-волонтер Олена Верлан-Кульшенко. Владика Михаїл розпочав своє слово з хвилини мовчання за всіма медпрацівниками, які загинули виконуючи свій професійний обов’язок – рятуючи своїх пацієнтів від COVID-19.

    Архієпископ Михаїл подякував лікарям за їхню відданість своїй справі та професіоналізм, який врятував не одне життя.

    Далі з благословення предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія керуючий Вінницько-Тульчинською єпархією нагородив низку лікарів Гайсинщини медаллю «За жертовність і любов до України» та вручив пам’ятні подарунки. Нагороди з рук Високопреосвященного владики у цей день отримали лікарі опорних лікарень у боротьбі з COVID-19 з міст Гайсин, Бершадь, Ладижин, Тростянець, Теплик, Чечельник.

    Після урочистостей владика з представниками влади відвідали алею Героїв, де хвилиною мовчання і молитвою вшанували загиблих воїнів.

    Згодом архієпископ Михаїл оглянув експозицію музею АТО, який був створений ветеранами й волонтерами. Екскурсію провів директор закладу Микола Данилюк.
    Під час поїздки владику супроводжував економ єпархії, Вінницький благочинний протоієрей Микола Мельник та Гайсинський благочинний протоієрей Ярослав Вольвин.

    Найсвіжіше

    Популярне