Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: Пандемія COVID-19 поступово вщухне і Бог зцілить усі рани

    Вселенський патріарх привітав спікерів та учасників сесій IV саміту в Халкі, зазначивши, що через болісний вплив Covid-19 на життя та взаємодію людей, він вирішив присвятити низку обговорень стосункам та зв’язку між пандемією та зміною клімату.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, Вселенський патріарх наголосив, що зусилля Вселенського Патріархату були спрямовані на «сприяння діалогу та співпраці між усіма конфесіями, намагаючись сприяти поінформованості та змінам щодо екологічної кризи».

    «Ця безпрецедентна криза виявила силу та цінність любові та солідарності, які виходять за межі людських норм і несуть печатку Божої благодаті. Пандемія нагадала нам, що світ більший за наші індивідуальні занепокоєння та амбіції, більший за наші церковні та релігійні громади та більший за наші політичні повноваження та національні інтереси », – сказав Вселенський Патріарх.

    Патріарх Варфоломій наголосив, що духовенство молиться за померлих від коронавірусу і тих, хто бореться із COVID-19.

    «Перш за все ми молимося, щоб Бог любові і милосердя, Творець неба і землі, Творець усього видимого і невидимого, лікар наших душ і тіл дав спокій тим, хто втратив життя і щоб зміцнив хворих у їхніх стражданнях, втішав сім’ї та родичів, і тих, які підтримували безкорисливе обслуговування охорони здоров’я та медичних працівників».

    На закінчення Вселенський патріарх висловив сподівання на скоре закінчення коронавірусу: «Цей час скоро пройде; пандемія поступово вщухне; Бог зцілить усі рани. Весна вже в повітрі. Нехай ми всі постанемо, побачивши у всьому вимір глибини, переживши «добрі метаморфози», і оцінивши цінність божественних дарів життя та здоров’я, а також жертовності та солідарності».

    Нагадаємо, нещодавно Вселенський патріарх Варфоломій вакцинувався проти Covid-19. Також він заявив, що метою нападів на автокефалію ПЦУ було забрати права у Вселенського патріарха.

    Найсвіжіше

    Популярне