П’ятниця, 27 Вересня, 2024
Бiльше

    Візит Вселенського патріарха Варфоломія до храму П’ятнадцяти мучеників у Кілкісі

    У суботу, 21 вересня Вселенський Патріарх Варфоломій здійснив знаменний візит до храму П’ятнадцяти мучеників у Кілкісі, Греція. Під час своєї промови він підкреслив нерозривний зв’язок між Церквою та людьми регіону, як корінними жителями, так і біженцями. Патріарх підкреслив невід’ємну роль, яку відіграли віра і традиція у формуванні історії та культури Кілкісу та його мешканців.

    Про це повідомляє vema.com.au 

    «Культура, життя та історія людей цього регіону, як корінних жителів, так і біженців, нерозривно пов’язані і переплетені з нашою Церквою», – заявив Вселенський Патріарх Варфоломій. Його слова пролунали під час урочистого заходу, організованого митрополією Поляни і Кілкіса. Патріарх віддав належне стійкості народу, чия глибока віра, незважаючи на труднощі і переслідування, підтримувала його протягом всієї історії.

    Патріарх Варфоломій також визнав центральну роль біженців у будівництві церков, монастирів та культурних пам’яток. Він підкреслив, що їхня непохитна православна віра допомогла закласти фундамент духовного життя регіону. «Духовне життя біженців було засноване на міцній скелі віри», – сказав він, зазначивши, що їхня культура, заснована на християнських цінностях, продовжує передаватися з покоління в покоління.

    Захід відвідали високопоставлені гості. Після цього відбувся концерт традиційної музики та виконання народних танців місцевими культурними асоціаціями, що підкреслило тривалу культурну спадщину регіону.

    У своєму заключному слові Вселенський Патріарх Варфоломій закликав вірних продовжувати зберігати і шанувати цю багату культурну і духовну спадщину, закликав підтримувати цілісність цінностей, якими народ Кілкісу керувався протягом століть.

    Патріарх Варфоломій, зазначив, що навіть невдячна церква Росії виникла з Вселенського Патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне