Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    «Сенсація роспропаганди»: Затриманих в Білорусі «вагнерівців» підставив Київ

    Російська Федерація докладає чимало зусиль, щоб «відбілити» свій імідж в ситуації із затриманими на території Республіки Білорусь бойовиками приватної військової компанії «Вагнер».
    Канал російського православного олігарха «Царьград» публікує «розслідування» військового кореспондента «Комсомольськой правды» Алєксандра Коца. Розслідування розганяє «київській слід» в історії найманців з РФ.
    Журналіст заявляє про наявність у нього доказів того, що поява росіян в Білорусі – провокація Києва. Він надав інформацію, що квитки для громадян РФ з Мінська до Стамбулу купувались у Києві.
    Коц вважає, що Служба безпеки України організувала поїздку, внаслідок якої 33 громадянина Росії опинились в столиці Білорусі та пізніше були затримані співробітниками правоохоронних органів. За словами воєнкора, «бійців використали втемну».
    Алєксандр Коц стверджує: «Маршрут слідування людей визначений: Москва-Мінськ-Стамбул-Гавана. Виліт з Мінська запланований на 25 липня. Квитки, нібито, придбані в російській турфірмі «Корал Тревел». Насправді ж вони куплені за готівку в Києві, що підтвердили в московському офісі «Тurkish Airways».
    Кореспондент запевняє, що в Києві квитки анулювали і перебронювали на 30 липня. Втім, в кінці липня керівнику групи дали вказівку знищити квитки. Незабаром, молодиків затримали білоруські спецслужби.
    От і отримуємо ситуацію, де знову у всьому винен Київ. Для роспропаганди ситуація, погодьтесь, не нова.
    Але якщо припустити, що оприлюднена інформація містить долю правди, – варто визнати, що рівень проведення спецоперацій СБУ із затримання злочинців і терористів помітно виріс.

    Найсвіжіше

    Популярне