Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ дозволили російським окупантам не дотримуватись Великого посту

    Російські військовослужбовці, особливо ті, які перебувають у зоні “спеціальної військової операції”, можуть послабити або взагалі не дотримуватися майбутнього Великого посту щодо обмежень у їжі.

    Проце повідомив голова інформаційної комісії Московської єпархії РПЦ священник Алєксандр Волков, повідомляють російські медіа.

    “Православній людині важливо на цьому тижні якось для себе продумати міру посту, виходячи зі свого здоров’я, своєї роботи, можливостей, тому що зазвичай люди люблять цю відповідальність перепоручати священикові. Кожна людина повинна сама за совістю підійти. людина знаходиться на військовій службі, тим більше в зоні проведення бойових дій, то ні про який такий тілесний пост, напевно, не може бути мови в принципі”, – сказав Волков.

    При цьому священник РПЦ зазначив, що для будь-якої людини, де б вона не перебувала і чим би не займалася, Великий піст завжди повинен полягати в обмеженні себе не стільки в їжі та питві, скільки в тих речах, до яких у людини є “нездорова пристрасть, наприклад, погані звички”. Це, за словами Волкова, може бути обмеження себе у “перегляді розважальних передач, курінні, надмірному вживанні кави чи користуванні соцмережами”.

    Найсвіжіше

    Популярне