Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    У Закарпатського митрополита УПЦ (МП) Марка виявили будинок під Москвою, – журналіст

    Як повідомляє журналіст Віталій Глагола, керівник Хустської єпархії УПЦ (в єдності з МП) Марк (Петровцій) має під Москвою свій будинок.

    “За даними моїх джерел в правоохоронних органах та злитих базах даних РФ, будинок розташований в м. Сергієв Посад Московської області, вул. Пугачова, будинок 13а. Згідно даних і документів, приватний будинок архієрея розташований в елітному районі”.

    Будинок оцінюється в середньому на суму 20 мільйонів російських рублів. Це близько $250 000, – написав журналіст у Телеграм каналі.

    Глагола додав, що така інформація підтверджується із міграційної картки, яка попала йому в розпорядження. Її заповняв митрополит Марк, під час отримання паспорта РФ.

    Журналіст зазначив, митрополит Марк раніше очолював високі посади в РПЦ. 25 червня 1978 року тодішній патріарх РПЦ Пимен призначив митрополита Марка благочинним Троїце-Сергієвої Лаври у місті Сергієв Посад у Московській області.

    Духовний Фронт України писав, що Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська засуджує.

    Якщо інформація є правдивою, то власність будинку в елітному районі під Москвою та отримання російського паспорта викликають питання щодо його вірності українській громаді та незалежності від РПЦ. Такі факти підкріплюють твердження про те, що частина єрархів УПЦ (МП) продовжує підтримувати зв’язки з Московським патріархатом, що ставить під сумнів їхню лояльність до України та її інтересів в умовах війни з Росією.

    Нагадаємо, митрополит Арсеній дав інтерв’ю британському виданню The Independent, власник якого є колишній співробітник КДБ СРСР.

    Найсвіжіше

    Популярне