Неділя, 20 Жовтня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ: У багатьох вірян складається враження, що Лука, Феодосій і Паканич – це люди кремля

    Священник УПЦ Олександр Сорокін висловив занепокоєння в інтерв’ю Духовному Фронту України щодо певних представників УПЦ, таких як митрополити Феодосій (Снігірьов), Антоній (Паканич) та Лука (Коваленко), яких багато вірян та священників вважають “людьми Кремля”.

    Священник УПЦ Олександр зазначає, що ці єрархи активно використовують риторику про нібито “гоніння” на церкву в Україні, попри те, що продовжують вільно звершувати богослужіння. За його словами, це є частиною кремлівської стратегії, метою якої є ескалація напруги всередині релігійної спільноти України до такого рівня, щоб можна було звертатися до міжнародної спільноти з приводу утисків релігії.

    “Потім наймають таких людей, як Боб Амстердам, які за гроші розповідатимуть про гоніння християн в Україні, щоб Америка заморозила військову допомогу Україні. Тобто, чим гірше, тим краще! Ось такий головний принцип”, – підкреслив священник.

    Отець Олександр також висловив думку, що ці церковні діячі свідомо працюють на інтереси Кремля. “Потім, коли їх виженуть з України або обміняють, у них буде тепленьке місце десь там в Калузькій єпархії на повному пансіоні з чемоданом грошей. Вони все прорахували”, – зазначив він.

    Також о. Олександр звернув увагу на митрополита Луку, який, за його словами, часто “зашкварюється” через свою імпульсивність і нездатність контролювати емоції, чим ще більше компрометує позицію УПЦ.  “…дуже шкода простих людей, які їх слухають”, – підсумував священник Олександр Сорокін.

    Читайте повне інтерв’ю з отцем Олександром.

    Найсвіжіше

    Популярне