Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Об’єднані методистські єпископи засуджують напад Росії на дитячу лікарню в Україні

    Єпископський дім Об’єднаної методистської церкви засудив напади російських військ на цивільні об’єкти в Україні, особливо нещодавній удар по дитячій лікарні в столиці країни.

    У пресрелізі Будинок єпископів UMC засудив «триваючі атаки Росії на цивільні об’єкти, останній з яких – жорстокий напад на дитячу лікарню Охматдит у Києві».

    «Ми закликаємо уряди та міжнародну спільноту притягнути Росію до відповідальності за її дії та підтримувати вимогу про виведення російських військ з української землі», – заявили єпископи.

    «Ми підтримуємо Українську Раду Церков у притягненні Російської Православної Церкви до відповідальності за її підтримку вторгнення Росії та війни проти України».

    Керівництво UMC також висловило неприйняття «війни та всіх інших форм насильницького конфлікту» та заявило, що «підтримує українців у їхній боротьбі за свободу та справедливість».

    «Ми підтримуємо Об’єднаних методистів в Україні в їхній невтомній роботі, щоб надати притулок внутрішньо переміщеним людям і принести надію та розраду», – продовжили вони.

    «Закликаємо всіх методистів до молитви за свободу України та за справедливий і міцний мир. Оскільки ми чекаємо того дня, коли більше не буде війни і люди житимуть разом у мирі та справедливості».

    Раніше цього місяця росіяни завдали серії ракетних ударів по містах неокупованої України, включно з Києвом убивши приблизно 30 людей.

    Однією з будівель, які постраждали від атак, була дитяча лікарня Охматдит у Києві, причому об’єкт було вражено навіть тоді, коли деякі пацієнти були в хірургії.

    Найсвіжіше

    Популярне