Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Державний секретар Угорщини у справах Церков відвідав Румунський патріархат

    Пана Солтеша Міклоша, Державного секретаря Угорщини у справах Церков, меншин і громадянства, 19 липня прийняв Патріарший вікарій-єпископ Варлаам в патріаршому палаці.

    Наприкінці зустрічі Державний секретар у справах релігії Будапешта дав коментарі журналістам медіа-центру Basilica Румунського Патріархату, повідомляє orthodoxtimes.com

    «Ми детально обговорили проєкти та можливості залучення релігійних громад до соціальної та освітньої сфери. Ми обговорили, як ці заходи фінансуються в Угорщині та Румунії та як працює такий тип співпраці. Порівняно з західними країнами в цьому контексті ми працюємо дуже добре, але у нас ще багато роботи», — сказав пан Солтеш Міклош.

    «Це велике питання на майбутнє: як ми можемо допомогти забезпечити, щоб наші релігійні громади були максимально залучені до цієї соціальної місії освіти, і як ми можемо допомогти нашим Церквам бути головними дійовими особами в цій сфері».

    Угорський урядовець висловив бажання, щоб патріарх Румунії відвідав столицю Угорщини. Такий візит сприяв би розвитку відносин з румунською етнічною громадою в Угорщині.

    «У цьому контексті ми з великим задоволенням і відкритістю очікуємо вітати Блаженнішого патріарха Румунського Даниїла в Будапешті. Ми хотіли б широко представити чудові та прекрасні шляхи співпраці з румунською громадою, що проживає в Угорщині, та румунською православною громадою в Угорщині».

    «Місія співпраці та історичного примирення, якої ми досягли як зі Словаччиною, так і з Сербією, в основному ґрунтується на плідній співпраці між релігійними громадами, і ми хотіли б реалізувати таку ж модель з Румунією та румунською громадою», – наголосив держсекретар Угорщини.

    Того ж дня Державний секретар у справах церков, меншин і цивільних справ Будапешта зустрівся з Кипріаном-Василем Олінічі, Державним секретарем у справах релігій Румунії.

    Найсвіжіше

    Популярне