П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Священик ПЦУ: всі заборони від УПЦ (МП) нічого не варті і не мають сили

    Священник Православної Церкви України Ілля Істратов звернувся до Київської митрополії УПЦ (в єдності з МП) з запитом щодо свого канонічного стану в цій релігійній структурі. Приводом для цього стала можлива участь отця Іллі у новому телевізійному шоу “Заборонені та щасливі”.

    Як повідомив сам Істратов на своїй сторінці у Фейсбуці, головною умовою для учасників проекту є наявність заборони у священнослужінні від УПЦ (МП). Священик зазначив, що протягом чотирьох місяців перебування у лонi ПЦУ він не надавав особливого значення питанню заборони, вважаючи такі акти нікчемними після отримання Православною Церквою України Томосу про автокефалію.

    Однак у зв’язку з потенційною участю у телешоу отець Ілля вирішив офіційно з’ясувати свій канонічний статус в УПЦ (МП).

    “Днями я написав у київську митрополію УПЦ МП запит відносно мого канонічного стану з позиції московського патріархату. І тільки сьогодні отримав відповідь….Увечері я напишу відповідь, котру супроводжу певним коментарем” – іронічно підсумував Істратов.

    Також він підкреслив, що після скасування акту 1686 року та надання Томосу всі ці нікчемні заборони збоку УПЦ МП нічого не варті та не мають жодної канонічної сили.

    Нагадаємо, два роки за ґратами отримав священник УПЦ (МП), який розповсюджував російську пропаганду. Також клірика УПЦ (МП), який втік в РФ судитимуть за трьома статтями/

    Найсвіжіше

    Популярне