Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Суд постановив, що УПЦ (МП) має звільнити древню церкву в Кам’янці-Подільському

    Апеляційний суд остаточно підтвердив рішення про звільнення громадою УПЦ (МП) Здвиженської церкви в Кам’янці-Подільському. І зобов’язав повернути її законному власнику – державі в особі Національного історико-архітектурного заповідника “Кам’янець”.

    Про це повідомляє видання xm-inside.com з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.

    Йдеться про дерев’яну Хрестовоздвиженську церкву, розташовану у Кам’янці-Подільському під стінами Старої фортеці, на прибережній смузі річки Смотрич в урочищі Карвасари.

    Храм збудували наприкінці 18 століття. Згодом, за радянських часів, тут був кінотеатр. Відкрили храм для богослужіння у 1991 році.

    Це рішення представники УПЦ (в єдності з МП) намагались оскаржити в апеляційному суді.

    Утім, Північно-західний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу релігійної організації «Хрестовоздвиженська Українська Православна Церква», залишивши без змін рішення суду першої інстанції. Воно набрало законної сили.

    “Це ще одне рішення на користь МКІП та Заповідника. Отже, старовинну Здвиженську церкву в Карвасарах (місто Кам’янець-Подільський) повинні передати у власність Національного історико-архітектурного заповідника “Кам’янець”, – підсумували у міністерстві.

    Нагадаємо, спіймали служителя УПЦ (МП), який прославляв сепаратистів Гіві та Моторолу. Також у Бородянці звільняли храм від УПЦ (МП), де під час окупації була тюрма.

    Найсвіжіше

    Популярне