Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Двотомне дослідження про св. Нектарія, представлене Вселенському патріарху

    Митрополит Шведський і всієї Скандинавії Клеопа подарував Вселенському патріарху Варфоломію щойно видане двотомне дослідження під назвою «Неопубліковане листування святого Нектарія Пентапольського», Егінського чудотворця.

    Митрополит Клеопа прибув до Константинополя на запрошення Вселенського патріарха Варфоломія для участі в урочистостях з нагоди 32-ї річниці обрання його на перший престол православного християнства, повідомляє orthodoxtimes.com

    Митрополит Клеопа повідомив патріарху, що ця остання публікація є продовженням його публікацій 2008 та 2019 років. У цьому новому дослідженні, яке містить загалом 2289 документів, представлено 1955 листів, які вперше були оприлюднені.

    Крім того, він пояснив, що це дослідження передбачало електронну транскрипцію листування святого Нектарія під час його перебування на посаді директора семінарії Різаріос, а також кількісну та тематичну категоризацію цього листування, яке відбулося з листопада 2020 року до листопада 2022 року.

    Це видання має на меті сприяти подальшому ознайомленню дослідників і читачів із святим Нектарієм не лише як Божим чоловіком, а й як із його творами. Вона принесе користь вірним, які шанують цього святого, а також священнослужителям і богословам, науковцям і студентам усіх рівнів, а також читачам, які пожинають духовні плоди його листування.

    Вселенський патріарх Варфоломій привітав Митрополита Клеопу з його працею у підготовці його останнього видання та десятиліттями праці, присвяченої святому Нектарію загалом. Крім того, він похвалив митрополита Агафангела від імені Матері-Церкви за публікацію цього дослідження.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій звершив Богослужіння у Монако. Також він заявив, що війна — не вихід.

    Найсвіжіше

    Популярне