П’ятниця, 28 Червня, 2024
Бiльше

    Монах УПЦ (МП) із Лаври запропонував розстріляти ченців: «Я не вийду звідси» (Відео)

    15 серпня монах УПЦ (МП) архімандрит Арефа через вікно кричав, що треба розстріляти інших монахів, щоб вони не мучились.

    Відео опублікували наближені до УПЦ (МП) телеграм канали.

    «Я нікуди не вийду, я прописаний тут, – обурюється монах. – Живу в Лаврі 22 роки. З однієї келії у 34 корпусі 2 місяці тому вигнали, переселили сюди. Тепер звідси виганяють. Куди далі ще переселятися? Вже під стіну виставте всіх, вистріліть і все. Чого зволікати? Я не вийду, нехай ламають двері».

    Цей заклик до насильства і розстрілу з боку представника УПЦ (МП) є неприпустимим. Керівництво УПЦ (МП) мало б якось відреагувати на подібні заклики до насильства. Наприклад, жорстко засудити подібні висловлювання і дії свого монаха і провести внутрішнє розслідування інциденту.

    Крім цього, УПЦ (МП) має відновити свою репутацію та довести готовність дотримуватися цінностей миру і гуманності і відокремитись від Московського патріархату.

    Ця подія демонструє відсутність належного контролю та дисципліни всередині УПЦ (МП). Організація повинна визнати проблему і зробити все можливе для її виправлення. Інакше вона ризикує втратити залишки довіри у суспільства.

    Нагадаємо, єпархіальна Рада Тульчинської єпархії УПЦ (МП) підтримала свого проросійського митрополита. Також архієпископ Албанії підтримав ще одного митрополита УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне