Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Єднання православних навколо Київського престолу може бути лише добровільним – Епіфаній

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви у четвер, 15 грудня, зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з віце-прем’єр-міністринею з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною.

    У зустрічі також взяли участь Михайло Стефанішин та керівник служби віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Каплун, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній обговорив з гостями питання протидії триваючому повномасштабному російському нападу, розвиток інституту військового капеланства та необхідність створення загальнонаціонального меморіалу, присвяченого визначним постатям нашої історії, борцям за незалежність та новітнім героям – захисникам України.

    Окрім того, мова йшла про міжконфесійні взаємовідносини та ситуацію з впливом Московського патріархату в Україні.

    «Ми демократична країна, тому в нас за визначенням не може бути якогось примусового об’єднання конфесій. Ми не тоталітарна росія, в якій все робиться примусово, за наказом, незалежно від думки й бажання духовенства і вірних. Ми як і раніше твердо виступаємо за єднання православних навколо Київського престолу. Однак таке єднання може бути лише добровільним і з тими, хто не заплямував себе відданістю злочинній ідеології «русского міра», – сказав з цього приводу Блаженнійший владика.

    Учасники зустрічі торкнулися й ряду інших питань. Також Його Блаженство відзначив Ольгу Стефанішину Орденом святої рівноапостольної княгині Ольги.

    Найсвіжіше

    Популярне