П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники Московського патріархату на Кіровоградщині грають на руку російській пропаганді?

    У росії кілька інформаційних видань та сайти російської православної церкви “підхопили” та поширили заяву керівника Кіровоградської єпархії УПЦ МП митрополита Іоасафа про нібито утиски прав Московського патріархату, пише Без купюр.

    У травні 2022 року керівник Кіровоградської єпархії УПЦ Московського патріархату митрополит Іоасаф на сайті єпархії опублікував звернення до Кіровоградської ОВА та правоохоронних органів щодо «утисків» з боку сільських рад Аджамки та Перегонівки, які всього лише закликали священників МП розірвати зв’язки із Росією.

    У росії “підхопили” заяву керівника Кіровоградської єпархії УПЦ МП про нібито утиски церкви

    У росії “підхопили” заяву керівника Кіровоградської єпархії УПЦ МП про нібито утиски церкви

     

    Нагадаємо, згодом громада Аджамки перейшла до Православної церкви України. Коли люди прийшли у храм, збудований коштом прихожан, то побачили, що його обікрали. Люди звинуватили в цьому священника УПЦ МП, який лишився без парафії.

    Натомість заяви Іоасафа настільки сподобались російській пропаганді, що їх передрукувала низка ворожих ЗМІ, з наративом, що в Україні продовжуються «гоніння» на УПЦ МП.

    Нагадаємо, що фейкова інформація щодо утисків прав Московського Патріархату в Україні була одним із приводів повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу.

    Найсвіжіше

    Популярне