Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з делегацією Світового конгресу українців

    Предстоятель помісної Української Православної Церкви 4 червня 2022 року прийняв у Митрополичому домі провід Світового конгресу українців.

    Про це пише пресслужба Православної Церкви (ПЦУ).

    До резиденції Його блаженства цього дня завітали президент СКУ Павло Ґрод, перший віцепрезидент СКУ і голова комісії з релігійних питань Стефан Романів, віцепрезидентка СКУ і президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій, виконавчий директор СКУ Ігор Михальчишин, та директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук.

    Під час спілкування йшлося про безпрецедентні виклики, з якими стикнулася Україна в результаті повномасштабного російського нападу та залучення всебічної міжнародної допомоги нашій державі.

    Окрім того, сторони обговорили підтримку українських біженців за кордоном, релігійну й міжконфесійну ситуацію, державно-церковні відносини, а також низку інших питань, які становили предмет спільного зацікавлення.

    «Лише разом, спільними зусиллями та з допомогою Божою ми зможемо здолати російську навалу. Кремлівський ворог вкотре намагається стерти з лиця землі нашу ідентичність, однак йому це не вдасться й цього разу. Українці захищають правду й справедливість, стоять на Богом даній землі своїх предків та жертвують життями за майбутнє своїх дітей. Господь бачить це і не дозволить злу перемогти нас», – зокрема сказав Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

     

    Найсвіжіше

    Популярне