П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    УПЦ США ​​помолилась за свого попереднього предстоятеля – митрополита Костянтина, у 10-ту річницю його упокоєння

    У суботу, 21 травня на свято святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Українська Православна Церква США молитовно вшанувала десяту річницю упокоєння митрополита Костянтина – третього першоєрарха УПЦ в США.

    З благословення Високопреосвященнішого Митрополита Антонія Божественну Літургію відслужив архієпископ Даниїл, який прибув до Піттсбурга, штат Пенсильванія, щоб очолити поминальні богослужіння на парафії святого Рівноапостольного Великого князя Володимира в Саутсайд Піттсбург, штат Пенсільванія, – повідомляє сайт УПЦ США.

    Після прочитання Святого Євангелія о. Стівен Репа коротко поділився з усіма присутніми своїми молитовними спогадами про архіпастирське служіння Митрополита Костянтина.

    Після завершення Літургії архієпископ Даниїл звернувся до присутніх та пригадав власні стосунки з Митрополитом Костянтином – як про серйозні, так і про жартівливі моменти. Архієпископ Даниїл попросив усіх присутніх поміркувати під час молитви над тим, як митрополит Костянтин торкнувся їхнього життя, зазначивши, що єдиний реальний спосіб вшанувати пам’ять покійного митрополита – це жити в молитві – бажання віддати себе, як це робив митрополит Костянтин за роки свого архіпастирського служіння в житті Церкви.

    Завершився день панахидою на Свято-Володимирському парафіяльному цвинтарі, на могилі митрополита Костянтина, поруч із його улюбленою родиною – батьками Стенлієм і Катериною, братом Йосипом і сестрою Дарією, яких також у молитвах згадав архієпископ Даниїл з родиною, духовенством та семінаристами. Прекрасне «ХРИСТОС ВОСКРЕС!» наприкінці богослужіння пролунало через ліси, що оточують цвинтар, і в сусідні будинки, свідчивши «всім, хто має вуха слухати» Добру Новину про Воскресіння Господа нашого і Спасителя Ісуса Христа.

    Найсвіжіше

    Популярне