Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Католицького священника, члена організації Opus Dei, змусили виїхати з рф через підтримку України

    Парафіяни католицької громади святих апостолів Петра і Павла у москві повідомили у соцмережах, що настоятель храму, священник Фернандо Вера напередодні Великодня був видворений з росії. Віряни вважають, що таке рішення путінського режиму було викликане висловлюваннями клірика на підтримку України, пише Kasparov.ru з посиланням на російські ЗМІ.

    Відомо, що уродженець Мексики Фернандо Вера є членом організації Opus Dei (Прелатура Святого хреста і Діло Боже). У росії проживав з 2007 року. У 2021 році був призначений лише у липні 2021 року.

    Священник сміливо висловлював свою думку про безпідставну і нічим не спрвоковану війну, яку кремль розв’язав проти України.

    Архієпархія Божої Матері у москві раніше повідомляла, що 28 березня цього року головне управління внутрішніх справ у столиці рф надіслало клірику повідомлення про те, що “його посвідка на проживання анульована, у зв’язку з чим він має залишити межі рф протягом 15 діб”. У листі підстави для такого рішення зазначені не були.

    Поряд з тим відомо, що це не єдиний священник-католик, який був змушений виїхати з росії у період після 24 лютого 2022 року. Настоятель московського католицького храму святої Ольги Даріуш Пеляк також полишив свою парафію.

    “Завершив службу в росії. Рішення про від’їзд прийняв ще в грудні, та поїхати хотів у квітні. Але останні події змусили прискорити свій від’їзд”, – прокоментував події Пеляк.

    А вже 17 квітня, коли Католицька Церква святкувала Світле Христове Воскресіння, він написав у соцмережах: “Важко радіти Великодню, коли бачиш море страждань”.

    Найсвіжіше

    Популярне