Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск: Безмежна вдячність Вселенському патріарху Варфоломію (ВІДЕО)

    Папа Франциск у відеозверненні побажав «здоров’я, миру та духовної радості» Його Всесвятості Вселенському патріарху Варфоломію на тридцяту річницю його обрання.

    Цю річницю «святкує багато людей, які хочуть подякувати Господу за життя та душпастирську працю Вселенського патріарха», – сказав глава Римо-Католицької Церкви, повідомляє vaticannews.va

    У своєму посланні папа підкреслює близькість і спільну дію з предстоятелем Вселенської Церкви щодо захисту Творіння, «духовного навернення людини», а також діалогу, який служить шляхом примирення між вірними.

    Франциск також згадав про свою братську дружбу зі Вселенським патріархом, яка розвинулась «не тільки в Римі, але й у Константинополі, Ассизі, Каїрі, Єрусалимі, Лесбосі та Барі».

    «Із патріархом Варфоломієм нас поєднує спільне усвідомлення нашої спільної пастирської відповідальності перед обличчям нагальних викликів, ставити яким чоло сьогодні покликане все людство. Я щиро вдячний за зусилля Вселенського патріарха задля збереження створіння та за його роздуми на цю тему, з яких я багато почерпнув і не перестаю черпати», – сказав Папа Франциск, зазначивши, що ці роздуми про необхідність навернення набрали особливої ваги після спалаху пандемії та її драматичних соціальних і економічних наслідків.

    «Крім того, – додав папа, – Його Святість Варфоломій неустанно вказує на діалог в істині та любові як на єдиний можливий шлях для примирення між усіма віруючими в Христа та відновлення їхнього повного сопричастя». «Цією дорогою ми, без сумніву, хочемо й далі прямувати разом», – стверджує Папа, складаючи Патріархові свої найщиріші побажання, «просячи Бога, щоби обдарував його здоров’ям, спокоєм і духовною радістю, як також – ще більшим почуттям гумору».

    Найсвіжіше

    Популярне