П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Всеукраїнська Рада Церков обговорила з керівництвом парламенту проблемні законопроєкти

    Під головуванням президента Українського Біблійного Товариства Григорія Коменданта 4 лютого, відбулося засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

    Свої коментарі щодо низки законодавчих ініціатив релігійні діячі пояснили під час зустрічі з керівництвом українського парламенту. Говорили про недоцільність ратифікації Стамбульської конвенції, необхідність заборони комерційного сурогатного материнства, вдосконалення державної сімейної політики та сприяння єдності суспільства перед лицем російської агресії, повідомляє «Слово про слово».

    Архієпископ Православної Церкви України Євстратій (Зоря), пояснюючи позицію ВРЦіРО проти ратифікації Стамбульської конвенції, наголосив, що церкви та релігійні організації активно залучаються до допомоги жертвам домашнього насильства, створили міжконфесійний сайт «Зупини насильство!» та розробили посібник для священників, лобіював прийняття відповідного законодавства у 2017 році та готовий продовжувати працювати над його вдосконаленням.

    Натомість, за його словами, релігійна громада не сприймає ідеологічне навантаження Стамбульської конвенції, яка пропагує гендерну ідеологію, а виступає за розвиток національного законодавства.

    Митрополит Ніжинський і Прилуцький УПЦ Климент (Вечеря) розкритикував урядовий проєкт Закону України «Про допоміжні репродуктивні технології» (No 6475 та альтернативні No 6475-1 і No 6475-2), яким пропонується узаконити сурогатне материнство, т.к. істотні зауваження до його тексту з боку релігійної спільноти не були враховані розробниками.

    «Звісно, ми хочемо, щоб демографічна криза в Україні припинилася, але правильно – за підтримки сімей, відповідального материнства та батьківства», – зазначив ординарій Києво-Житомирської римо-католицької церкви в Україні єпископ Віталій Кривицький.

    Протоієрей Української Греко-Католицької Церкви о. Олекса Петрів наголосив, що парламент має серйозно подумати, чи доцільно висвітлювати цю аморальну, ганебну діяльність, яка по суті є торгівлею українськими дітьми та сексуальною експлуатацією жінок, гаслами про наповнення бюджету через комерційні послуги сурогатного материнства. «Потрібно вдосконалювати державну сімейну політику, але для цього потрібно створити Міністерство у справах сім’ї, дітей та молоді», – сказав священник УГКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне