Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: У церквах ми бачимо істинне життя у Христі

    Вселенський патріарх Варфоломій І у середу, 10 листопада 2021 року, очолив Велику Вечірню на свято святих мучеників Мина, Віктора і Вікентія у святому храмі Святого Мина в Гіпсомафеї.

    Після Вечірні Його Всесвятість звернувся до пастви та згадав, серед іншого, свій нещодавній візит до Сполучених Штатів, повідомляє orthodoxtimes.com.

    «Під час нашого патріаршого візиту до Америки ми не тільки мали честь зустрітися з політичним і державним керівництвом країни, президентом США Джо Байденом, спікером Палати представників Пелосі та державним секретарем Блінкеном, але і здійснити пастирський візит двох невеликих громад у Вейртоні, Західна Вірджинія та Саут-Бенді, штат Індіана, які належать до Святих єпархій Піттсбурга та Чикаго, відповідно», – сказав Вселенський патріарх.

    Він додав, що коли відвідує храми та громади у Константинополі, то відчуває себе справжнім поклонником не лише храмів, «але й живого храму, яким є наші улюблені християни».

    «Навіть коли ці Церкви та Спільноти не мають колишнього блиску та слави, вони все одно говорять про повноту життя, до якої запросив нас Господь. Ми завжди бачимо в них істину життя у Христі, яка є вічною і незнищенною і не піддається впливу часу та інших зовнішніх руйнівних факторів. Сам Христос говорить нам: “Бо де двоє чи троє зібрані в Моє Ім’я, там Я посеред них”(Матвія 10:20)», – підкреслив патріарх Варфоломій.

    Фото: Orthodox Times / патріарх Варфоломій

    Нагадаємо, папа Франциск і патріарх Феодор побажали патріарху Варфоломію якнайшвидшого одужання після того, як йому встановили стент. Також патріарх Варфоломій планує незабаром відвідати Афіни.

    Найсвіжіше

    Популярне