Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    48 сенаторів США висловили підтримку візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Америку

    У листі до президента Джо Байдена 48 американських сенаторів висловили свою повну підтримку візиту Вселенського патріарха Варфоломія до Сполучених Штатів. Ініціатива надсилання міжпартійного листа належить сенатору від демократів Роберту Менендесу та його колезі-республіканцю Марко Рубіо. Американські сенатори зазначили президенту США Джо Байдену, що вони з нетерпінням чекають зустрічі з патріархом Варфоломієм, і висловили бажання побачити духовного лідера, гідного другої за величиною християнської церкви у світі.

    «З нашими численними виборцями, членами православної християнської громади по всій країні, ми з нетерпінням чекаємо зустрічі Вселенського патріарха Варфоломія в останній тиждень жовтня 2021 року. Ми сподіваємося, що ця поїздка до Вашингтона пройде у теплій атмосфері…», – йдеться в заяві сенаторів США, повідомляє orthodoxtimes.com.

    Сенатори зазначають, що у цьому році виповнюється 30 років з дня обрання Варфоломія Вселенським патріархом.

    «Як відомо, для духовного лідера другої за величиною християнської церкви у світі та людини з його багатьма цінними досягненнями доречний чудове приймання», – йдеться у листі.

    Сенатори кажуть про Вселенського патріарха, як про світового діяча, який зіграв значну роль у сприянні миру шляхом міжконфесійного діалогу. Крім того, вони відзначили, що він є екологічним лідером, який заклав богословські підґрунтя з питань екології.

    «Ми цінуємо той факт, що Його Святість є провідним світовим захисником міжконфесійного діалогу та миру. Ми цінуємо його історичний діалог та молитву за мир з Папою Франциском біля Гробу Ісуса Христа в Єрусалимі в 2014 році. Як відомо, це братське зібрання було доречним, оскільки Вселенський Патріархат та папа є прямими наступниками братів, відповідно, Андрія і Петра. Ми знаємо, що святий Петро почав свій шлях у Церкві, а своє служіння у Римі, а апостол Андрій у сучасній Туреччині, де знаходиться Вселенський патріархат» – йдеться у зверненні сенаторів.

    Також сенатори раді, що визнання Вселенського патріарха Варфоломія включає найвищу нагороду конгресу США – Золоту медаль Конгресу.

    «Цей візит – прекрасна можливість для нашого Конгресу і нашого уряду піти по стопах Вселенського патріарха і показати наше взаємне прагнення до духу світу і співробітництва», – підсумували сенатори США.

    Найсвіжіше

    Популярне