Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Клірик Елладської Церкви постав перед судом за порушення карантину

    Протопресвітер Анастасій Готцопулос, клірик Елладської Архієпископії постав перед грецьким судом через здійснення літургії в період карантину.

    Процес у цій справі розпочинається 11 жовтня в місті Патри в суді про адміністративні правопорушення. Провина священника полягає в тому, що 25 березня 2020 року, в свято Благовіщення, він провів літургію, повідомляє Romfea.

    Отець Анастасій заявив, що згідно з постановою уряду, через коронавірус з 16 березня по 11 квітня 2020 року було повністю заборонено вчинення літургії на всій території Греції (навіть в монастирях і на Святій Горі Афон).

    У березні 2020 року митрополита Кіфірського і Антикіфірського Елладської Православної Церкви Серафима заарештували, коли він відкрив митрополичий собор у місті Кітера та закликав вірних виконувати богослужіння, які він зазвичай виконував, незважаючи на заборону. Того день били у дзвони, запрошуючи вірних приходити до церкви.

    У квітні минулого року влада Греції порушила кримінальну справу проти митрополита Керкірського Нектарія, мера міста Керкіра Меропи Ідре і голови муніципальної ради Димитріоса Металліноса за порушення заборони на проведення релігійних служб в храмах в умовах обмежувальних заходів через коронавірус.

    Найсвіжіше

    Популярне