П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Сіднеї спалахнула пожежа в соборі Благовіщення Богородиці Вселенського Патріархату

    Австралійська архиєпархія Вселенського Патріархату повідомила віруючим, що ввечері 30 вересня у соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці у Сіднеї спалахнула пожежа, що завдала значної шкоди інтер’єру історичної спадщини та інших об’єктів і, зокрема, частини даху над святим вівтарем і каплицею Святого Іоанна Богослова.

    На щастя, архієпископ Австралійський Макарій та його колеги, які тоді перебували в Архієпархії, не постраждали, повідомляє orthodoxtimes.com

    Однак священні сосуди та предмети, які зберігалися у святині, були пошкоджені великою кількістю води, яка була використана під час пожежогасіння, тоді як електронна система (мікрофони і динаміки) церкви була повністю зруйнована.

    Процес оцінки збитків триває, і після його завершення буде здійснено подальше оновлення.

    Щодо причин пожежі, первинна оцінка полягає в тому, що це сталося через коротке замикання, хоча остаточні висновки мають зробити компетентні органи влади.

    Священна Архієпархія Австралії висловила щиру подяку пожежникам, які кинулися на місце події, щоб запобігти подальшому поширенню вогню та ліквідувати його.

    «Ми також вдячні поліції за негайну мобілізацію та допомогу у випробуваннях нашої помісної Церкви», — йдеться в повідомленні.

    Фото: orthodoxtimes
    Фото: orthodoxtimes
    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне